استاندار کرمان در جلسه پانل نظام تصمیم گیری آمایش استان مطرح کرد Featured

(0 votes)
استاندار کرمان در جلسه پانل نظام تصمیم گیری آمایش استان مطرح کرد

حکومت محلی مختار ضامن اجرای طرح آمایش استان

روز پنجشنبه 11 خرداد ماه جلسه پانل نظام تصمیم گیری طرح آمایش استان با حضور مهندس علیرضا رزم حسینی؛ استاندار کرمان و معاونین وی، دکتر رضا کامیاب مقدس؛ رییس جهاد دانشگاهی استان کرمان و رییس سازمان برنامه و بودجه در استانداری کرمان تشکیل شد.

غنی‌ترین بانک اطلاعاتی در زمینه‌ی مسائل مختلف استان در جهاد دانشگاهی تهیه شده‌است

در این جلسه رییس جهاد دانشگاهی کرمان با اشاره به اینکه طرح آمایش در مرحله‌ی دوم قرار دارد، گفت: «در این مرحله، تعیین اهداف توسعه استان، پیشران‌ها و سناریو توسعه‌ي استان را داریم. بخش اول یعنی اهداف با کمک متخصصین آینده پژوهی تدوین شده و ما در حال آماده سازی بخش دوم یعنی پیشران‌ها هستیم.»

در همین جلسه دکتر قاسمی از اعضای هیات علمی جهاد دانشگاهی به ارائه‌ي گزارشی از پیشرانهای توسعه استان و طرح سوالات کلیدی پیش روی سناریوهای توسعه استان پرداخت.

سپس دکتر رضا کامیاب مقدس در مورد روند مطالعات و جمع آوری اطلاعات گفت: «در این بخش خیلی انرژی گذاشته‌شده و امروز به طور قطع می‌توانم بگویم ما بزرگترین بانک اطلاعاتی استان را در زمینه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و ... در جهاد دانشگاهی داریم. هزاران نقشه در فضای جی آی اس تولید شده‌است و جداول SWOT برای مناطق چهارگانه کالبدی استان تدوین شده‌اند.»

دغدغه‌ی همه اجرایی شدن آمایش است

علیرضا رزم حسینی استاندار کرمان، بعد از شنیدن صحبت‌های رییس جهاد دانشگاهی استان کرمان، با اشاره به اهمیت اجرایی شدن طرح آمایش، استقلال استان کرمان در حوزه‌ی تصمیمات اقتصادی را موضوعی مهم عنوان کرد و گفت: «ما باید استان کرمان را به یک نهاد اقتصاد مقاومتی مستقل تبدیل کنیم که از نظر اقتصادی از حکومت مرکزی مستقل است و تصمیمات این حوزه را خودش می‌گیرد. چشم انداز ما رسیدن به یک حکومت محلی مختار مبتنی بر قانون و نظارت حکوت مرکزی است که در یک پروسه 15 ساله به چنین جایگاهی برسیم و برای این منظور، رایزنی‌هایی را با نهادهای مختلف انجام داده‌ایم، تک تک نهادهای کشوری از این تصمیم حمایت می‌کنند و هیچ کس مخالف آن نیست اما هنوز طرح جامعی برای آن ارائه نشده‌است.»

وی ادامه داد: «طرح آمایش استان کرمان می‌تواند در این جهت گام بردارد و حکومت مرکزی را متقاعد کند که ما می‌توانیم به استقلال اقتصادی برسیم. چنین مدلی قبلا هم در دنیا اجرا شده و نمونه‌های فراوان دارد.»

مهندس رزم حسینی پس از تشریح اهمیت این چشم انداز، با بیان اینکه در یک کشور جهان سوم باید مسائل به ترتیب اولویت مورد توجه قرار بگیرند، توصیه‌هایی را برای تدوینگران سند آمایش استان مطرح کرد. از جمله مهم‌ترین مواردی که وی به عنوان مهم‌ترین اولویت اقتصادی استان به آن اشاره کرد بحث اشتغال بود.

یکی دیگر از موارد مورد تاکید استاندار کرمان در جلسه روز پنجشنبه اهمیت دادن به توانمندی‌های محلی بود؛ وی تصریح کرد: «ما باید توسعه را بر اساس توانمندی‌های محلی تعریف کنیم. هر پروژه‌ای که به این موضوع اهمیت ندهد باعث زیان رساندن به مردم منطقه می‌شود. اگر در چشم انداز توسعه، ما به توانمندی‌های محلی بیشتر توجه می‌کردیم شاید آسیب‌های کمتری می‌دیدیم.»

رفتن به سمت کشاورزی مدرن از دیگر مواردی بود که آقای رزم حسینی آن را به عنوان یک ضرورت مطرح کرد و گفت: «برای مدرن شدن کشاوزی استان حتی اگر لازم است باید چندین پله پرش کنیم چرا که در این صورت در تمام بخش‌های استان کرمان امکان کشاورزی وجود خواهد داشت.»

وی ضمن تاکید بر اهمیت معادن در استان کرمان، اهمیت دادن به خدمات و گردشگری را دیگر اولویت استان دانست و با بیان اینکه برخی مسائل و مشکلات جزیی در این حوزه وجود دارند که به راحتی قابل حل هستند گفت: «اگر ما در این حوزه‌ها سرمایه گذاری کنیم اتفاق بزرگی در استان می‌افتد و ما شاهد تحولات بزرگ اجتماعی، اقتصادی، و ... خواهیم بود.»

مهندس رزم حسینی همچنین بر تعریف پروژه‌های اقتصادی در استان و پرهیز از فعالیت‌هایی که اقتصادی نیستند تاکید کرد.

وی به موقعیت خوب استان در صنایع گیاهان دارویی اشاره کرد و نیز اظهار کرد اگر برخی محصولات مثل پسته به جای خام فروشی به عنوان ماده اولیه در ساخت و تولید محصولات جدید مانند کرم، شکلات و ... مورد استفاده قرار گیرند بسیار اقتصادی‌تر خواهند بود.

استاندار کرمان در پایان ضمن تشکر از دکتر کامیاب مقدس برای تهیه‌ی طرح آمایش استان کرمان بار دیگر بر اهمیت این طرح بزرگ تاکید کرد و با بیان اینکه "دغدعه‌ی همه‌ی ما اجرایی شدن طرح آمایش است"، خواستار اجرایی شدن آن شد.

تلفن: 44-33257341-034