مرکز آموزش کارسازان جهاددانشگاهی استان کرمان با هدف مهارت آموزی و با حضور مدیر کل راهبری و نظارت راهبردی معاونت آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی، مدیر کل اداره پروژه یابی و کار آفرینی جهاد دانشگاهی، معاون اقتصادی استانداری، رییس جهاددانشگاهی استان و جمعی از مسوولین استانی گشایش یافت.



به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان کرمان، فریدون محمدی‌فام مدیرکل راهبری و نظارت راهبردی معاونت آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی کشور بر لزوم تخصصی‌سازی واحدهای این نهاد تأکید کرد و گفت: واحدهای جهاددانشگاهی باید به سمت تخصصی‌تر شدن حرکت کنند تا بتوانند به طور مؤثرتر به نیازهای جامعه پاسخ دهند. این رویکرد نه تنها باعث افزایش کیفیت خدمات می‌شود، بلکه جایگاه جهاددانشگاهی را به عنوان یک نهاد پیشرو در حوزه‌های تخصصی تقویت خواهد کرد.

محمدی‌فام با بیان اینکه جهاد دانشگاهی با کمترین امکانات، بزرگ‌ترین کارها را انجام داده، افزود: پژوهشگاه رویان که امروز به عنوان یک افتخار ملی شناخته می‌شود، نمونه‌ای از دستاوردهای جهاددانشگاهی است. این نهاد با تلاش‌های بی‌وقفه خود توانسته در حوزه‌های مختلف به موفقیت‌های چشمگیری دست یابد.

مدیرکل راهبری و نظارت راهبردی معاونت آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی همچنین به اهمیت آموزش مهارت‌های کاربردی در کنار آموزش‌های آکادمیک اشاره کرد و گفت: دانش به تنهایی کافی نیست و باید همراه با مهارت‌آموزی باشد. مرکز کارسازان با هدف پر کردن خلأ مهارتی در کنار دانشگاه‌ها تأسیس شده و امیدواریم با حمایت مسئولان استانی، این مرکز به زودی گسترش یابد.

مدیرکل راهبری و نظارت راهبردی معاونت آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی با اشاره به نقش جهاددانشگاهی در توسعه مهارت‌های کاربردی، گفت: جهاد دانشگاهی با تمرکز بر آموزش‌های مهارت‌محور، تلاش می‌کند تا خلأهای موجود در بازار کار را پر کند و جوانان را برای ورود به عرصه‌های شغلی آماده سازد. امیدواریم این مرکز جدید در کرمان نیز بتواند گامی مؤثر در این مسیر بردارد و به نیازهای مهارتی استان پاسخ دهد.

محمدی‌فام در پایان با تشکر از مسئولان جهاددانشگاهی کرمان، گفت: کارسازان کار می‌سازد، مهارت می‌دهد و امیدواریم این مرکز بتواند به نیازهای مهارتی جوانان و جامعه پاسخ دهد و در پیشرفت استان کرمان نقش مؤثری ایفا کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استان کرمان در این مراسم گفت: با توجه به نیاز جامعه به مهارت‌های تخصصی، به ویژه در حوزه‌هایی مانند تراش سنگ‌های قیمتی، مرکز مهارت آموزی گوهرتراشی می‌تواند نقش مهمی در آموزش نیروهای متخصص و ایجاد اشتغال پایدار ایفا کند. همچنین این اقدام می‌تواند به رشد صنعت جواهرسازی و افزایش ارزش افزوده سنگ‌های معدنی در استان کرمان کمک شایانی کند.

وی افزود: با توجه به نیاز جامعه به مهارت‌های تخصصی، به ویژه در حوزه‌هایی مانند تراش سنگ‌های قیمتی، این مرکز می‌تواند نقش مهمی در آموزش نیروهای متخصص و ایجاد اشتغال پایدار ایفا کند. همچنین این اقدام می‌تواند به رشد صنعت جواهرسازی و افزایش ارزش افزوده سنگ‌های معدنی در استان کرمان کمک شایانی کند.

حسن‌زاده با اشاره به اهمیت شناسنامه‌دار کردن سنگ‌های تراش‌خورده، خطاب به مسئولان جهاددانشگاهی گفت: اگر سنگ‌های تراش‌خورده شناسنامه‌دار شوند، ارزش آن‌ها چند برابر خواهد شد. این اقدام نه تنها به افزایش اعتبار محصولات تولیدی کمک می‌کند، بلکه می‌تواند بازارهای جدیدی را برای صادرات این محصولات ایجاد کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان افزود: کرمان با دارا بودن منابع معدنی غنی، به ویژه سنگ‌های قیمتی مانند گالانت که تنها در جنوب این استان یافت می‌شود، ظرفیت بالایی برای تبدیل شدن به قطب گوهرتراشی و جواهرسازی در سطح ملی و حتی بین‌المللی دارد.

معاون استاندار کرمان از جهاددانشگاهی کرمان خواست تا با شناسنامه‌دار کردن تولیدات گوهرتراشی، گامی بلند در جهت ارتقاء این صنعت بردارد و به رشد اقتصادی استان کمک کند.

دکتر مهدی بازمانده، در این مراسم با بیان اینکه یکی از دغدغه های حوزه آموزشی جهاددانشگاهی بحث مهارت آموزی و ایجاد کسب و کار است، گفت: در همین راستا امروز در جهاددانشگاهی استان کرمان شاهد افتتاح مرکز آموزش کارسازان جهاددانشگاهی استان کرمان هستیم.

رییس جهاددانشگاهی استان کرمان با بیان اینکه مهارت آموزی؛ زیربنای رونق تولید و کارآفرینی است، گفت: با توجه به اینکه در کشور و همچنین استان کرمان سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی جزو معادن غنی محسوب می شوند لذا برگزاری دوره‌های آموزشی در این زمینه می تواند نقش موثری در اشتغال زایی داشته باشد به همین منظور در بحث سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی 4 دوره آموزشی در طرح گوهر سازان تعریف شده است که شامل دوره‌های تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، مرصع کاری، فیروزکوبی و حکاکی سنتی روی سنگ می باشد.

دکتر بازمانده یادآور شد: تاکید جهاددانشگاهی استان کرمان تمرکز بر مقوله مهارت یابی و ارتقای بهره وری افراد؛ است و در تلاشیم تا با ایجاد تناسب میان نظام آموزشی و نیاز بازار کار، جامعه را در مسیر رسیدن به اهداف کلان و توسعه‌ای هدایت کنیم و این محقق نمی‌شود جز با ترویج فرهنگ مهارت آموزی در بین اقشار مختلف جامعه.

وی به آموزش‌های جهاددانشگاهی استان کرمان در دپارتمان پزشکی و دندانپزشکی اشاره و تصریح کرد: دوره‌های تخصصی در حوزه پزشکی و دندانپزشکی در این مرکز برگزار می شود علاوه بر این جهاددانشگاهی استان کرمان جزو معدود استان‌هایی است که مجوز فعالیت مدرسه ملی مهارت پزشکی را از وزارت بهداشت کسب کرده است.

وی با بیان اینکه برای پرورش نسلی کارآمد و پویا باید راه‌های افزایش مهارت دانش آموزان و دانشجویان را گسترش دهیم، گفت: در همین راستا جهاددانشگاهی استان کرمان محیط صنعتی را فراهم آورده است تا دوره‌های صنعتی و معدنی به جای آموزش در مراکز آموزش عالی در محیط صنعتی انجام شود و در هیمن خصوص 9 دوره ویژه دانش‌آموزان و 45 دوره هم ویژه دانشجویان و فارغ‌التحصیلان تدوین شده است.

دکتر بازمانده دو حوزه اصلی فعالیت جهاددانشگاهی استان را صنعتی و پزشکی ذکر و خاطر نشان کرد: مهارت آموزی موثرترین راه ایجاد اشتغال به شمار می رود و سرمایه گذاری در آموزش های مهارتی ضمن تربیت افراد متخصص و ماهر، نیاز واحدهای اقتصادی به نیروی ماهر را برطرف می کند. در بحث آموزشهای مهارتی حوزه صنعت جهاددانشگاهی استان کرمان به عنوان اولین نهاد علمی تحقیقاتی است که در سطح کشور در این حوزه فعالیت می کند.

1

دیدگاهتان را بنویسید

اگر درباره این مطلب نظری دارید می توانید از طریق این قسمت با ما و بازدیدکنندگان ما به اشتراک بگذارید.

نوزده + 11 =