رئیس جهاد دانشگاهی استان کرمان با اشاره به تحلیل مسائل حوزه نماز در استان گفت: براساس این تحلیل، در بحث دینداری، بین زن و مرد تفاوتی وجود نداشته و رابطه بین میزان تاب آوری افراد با دینداری مستقیم است.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان کرمان، مهدی بازمانده در شورای اقامه نماز استان کرمان با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با مسئولین مربوطه در خصوص طرح بررسی وضعیت نماز در استان و راهکارهای ارتقاء وضعیت اظهار کرد: در ابتدا پرسشنامه آماری تهیه و در سطح استان توزیع شد که این پرسشنامه ها توسط اساتید و صاحب نظران در چهار فصل طراحی شده است.

او باورهای قلبی و دینی، تاب آوری و سبک زندگی را از فصل های این پرسشنامه دانست و بیان کرد: براساس تحلیل های آماری، اثرگذاری هر مولفه بررسی شد و به دنبال راهکارهای پیشنهادی برای بهبود وضعیت نماز در استان هستیم.

بازمانده سن، میزان تحصیلات، جنسیت، نوع شغل، نوع مسکن، وضعیت تاهل، تعداد اعضای خانواده، توصیف وضعیت دینداری، اثرات ترک امر به معروف و نهی از منکر، اعتقادات در خصوص روز قیامت و ظهور حضرت مهدی (عج)، احساس نزدیکی به خدا، ایمان به خدا و نترسیدن از مرگ، توبه برای جبران گناه، تخلف در پرداخت مالیات، اجرایی کردن قوانین اسلامی در جامعه، مبارزه با پدیده بدحجابی، شرکت زنان در مسابقات ورزشی و … را از جمله موارد مورد بررسی و تحلیل در این طرح از طریق پرسشنامه ها برشمرد.

رئیس جهاد دانشگاهی استان کرمان با اشاره به بررسی امکانات مساجد و نماز جماعت در سطح ادارات و سازمان ها، در ادامه بیان کرد: در این تحلیل در بحث دینداری بین زن و مرد تفاوتی وجود نداشته است و همچنین افراد با تحصیلات بالاتر، دینداریشان قوی تر و اعتقادات شاغلین نیز بهتر بوده است و گروه سنی ۱۸ تا ۲۵ سال معتقدتر بوده اند.

وی رابطه بین میزان تاب آوری افراد با دینداری را مستقیم عنوان کرد.

 حجت الاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی امام جمعه کرمان نیز در این جلسه گفت: جلسه نماز یکی از جلسات سرنوشت‌ساز برای جامعه در راستای اجرای احکام الهی است و جایگاه نماز در دین اسلام یک جایگاه و عبادت ویژه است.

او ادامه داد: خداوند در آیات متعددی ما را به اقامه نماز دعوت کرده و در قرآن به نماز توجه خاص و ویژه شده است به طوری که سایر اعمال انسان با نماز مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و اعمال دیگر بدون نماز هیچ فایده‌ای ندارد.

علیدادی سلیمانی با تاکید برآنکه ستاد اقامه نماز باید تمام ظرفیت‌ها را به کار بگیرد تا بسترهای لازم برای اقامه نماز در جامعه فراهم شود، گفت: متاسفانه در مجموعه‌های مختلف جایگاه نماز جایگاه اول نیست.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان اظهار کرد: افرادی که نماینده ستاد اقامه نماز در ادارات هستند باید تمام تلاش خود را برای محدوده ماموریتی خود بگذارند و بدانید از ما در روز حساب به‌عنوان مسئول سوال می‌کنند آیا به اندازه جایگاه و مسئولیتی که داشتیم نسبت به اقامه نماز در جامعه حساس بوده ایم؟

وی تاکید کرد: به کاری اجباری در بحث نماز معتقد نیستیم اما اگر بستر لازم فراهم شود حتما گرایش به نماز ایجاد می‌شود.

علیدادی سلیمانی در بخش دیگر سخنانش گفت: به فرهنگ نماز و نمازخوانی در مدارس توجه ویژه شود و آموزش و پرورش استان به ایجاد بستر لازم برای اقامه نماز جماعت در مدارس اهتمام داشته باشد و وضعیت موجود نماز در مدارس استان کرمان باید تقویت شود.

همچنین محمدمهدی فداکار استاندار کرمان نیز در این جلسه گفت: مردم ما انسان‌های دینداری هستند و همین دینداری آنها باعث تثبیت انقلاب اسلامی ایران شده است.

او بر لزوم تجهیز نمازخانه مجتمع های بین راهی تاکید کرد و افزود: در نمازخانه های بین راهی بستر لازم برای اقامه نماز فراهم شود. ادارات میراث فرهنگی و راهداری در این زمینه توجه داشته باشند و باید تمام مجتمع‌های بین راهی در زمینه نمازخانه و سرویس بهداشتی بازرسی و مشکلات برطرف شود.

حجت الاسلام مهدی عرب پور دبیر ستاد اقامه نماز استان کرمان نیز در این جلسه گفت: سند پنج ساله نماز استان در حال تدوین و در این راستا وضعیت نماز در حال بررسی است.

او نیز تاکید کرد: در آستانه نوروز و سفرهای نوروزی نیاز است که مجتمع‌های بین راهی در بحث نمازخانه‌ها بازرسی و مورد توجه قرار بگیرند و کمبودها جبران شود.

عرب پور بیان کرد: مدیر مدرسه باید نسبت به نماز دانش‌آموزان توجه داشته و برنامه‌های فرهنگی و مذهبی برای ترویج نمازخوانی در مدارس داشته باشد. بچه‌های ما بچه‌های پاکی هستند و در مراسم معنوی اعتکاف امسال دیدیم بیش از نیمی از شرکت‌کنندگان در مراسم اعتکاف از دانش‌آموزان استان بودند.

15

دیدگاهتان را بنویسید

اگر درباره این مطلب نظری دارید می توانید از طریق این قسمت با ما و بازدیدکنندگان ما به اشتراک بگذارید.

2 × سه =