جهاددانشگاهی الگوی پیشرفت؛ با ایمان، امید و اعتماد به جوانان

رییس جهاددانشگاهی کرمان با تاکید بر ایجاد شبکه‌ای مؤثر از نخبگان که به ارائه نوآوری‌های فناورانه، از اجرای طرح «جهاد بومی سازی» توسط این واحد خبر داد.

دکتر مهدی بازمانده رییس جهاددانشگاهی استان کرمان در گفت‌وگو با روابط عمومی جهاددانشگاهی، ضمن تبریک چهل و سومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی با اشاره به شعار جهاددانشگاهی الگوی پیشرفت، با ایمان، امید و اعتماد به جوانان» گفت: جهاددانشگاهی استان کرمان همواره با به‌کارگیری جوانان با ایمان توانسته است در استان خدمات ارزنده‌ای را ارائه دهد. امیدواریم از این پس نیز بتوانیم بیش از پیش در راستای اهداف عالی انقلاب در مسیر توسعه و پیشرفت گام برداریم و آن‌طور که درشان این مجموعه انقلابی است، فعالیت کنیم.

رییس جهاددانشگاهی کرمان از جمله اقدامات ارزنده این نهاد را افتتاح آزمایشگاه تخصصی فرآوری مواد معدنی و همچنین تجهیز کارخانه فرآوری مواد معدنی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی ذکر و تصریح کرد: در همین راستا جهاددانشگاهی استان کرمان با هدف نگاه هم‌زمان به ابعاد مختلف اعم از توسعه آموزش‌های کاربردی و مهارتی، تولید دانش فنی و توجه به رویکرد اساسی اقتصاد دانش‌بنیان و همچنین توجه ویژه به مسئولیت‌هایی که از سوی مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) بر دوش این نهاد انقلابی قرار داده‌اند، طرح “جهاد بومی سازی” ذیل پروژهٔ کارخانه نیمه صنعتی فرآوری مواد معدنی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی را مطرح کرده است.

دکتر بازمانده، در ادامه مطلب فوق افزود: در طرح “جهاد بومی سازی” 4 هدف و رویکرد اساسی دنبال می‌شود که عبارتند از رویکرد اول تولید مواد معدنی، دوم بومی سازی دانش تأمین قطعات، سوم آموزشی و چهارم ارائه خدمات فنی و مهندسی به فعالان حوزه معدن و صنایع معدنی است و به جد به دنبال این هستیم تا رویکردهای مدنظر را با بهترین شکل ممکن اجرا کنیم.

وی، به بحث تولید مواد معدنی با اجرای این طرح اشاره و تصریح کرد: جهاددانشگاهی استان کرمان با هدف تأمین مواد معدنی مورد نیاز صنایع استان به‌ویژه صنعت فولاد، بررسی‌ها و انجام آزمایش‌های فنی و تخصصی در خصوص سه ماده معدنی آهن، کرومیت و بنتونیت را در دستور کار خود قرار داده است. با توجه به آزمایش‌های تخصصی متعدد انجام شده و داده‌های مورد نظر در مقیاس نیمه صنعتی نیز اعتبارسنجی انجام شد. در نهایت خط فرآوری شامل تجهیزات مشخص طراحی و در حال نصب است.

دکتر بازمانده به اهمیت رویکرد بومی سازی دانش تأمین قطعات در این طرح اشاره و تصریح کرد: کشور عزیزمان ایران با داشتن سرمایه‌های ارزشمندی همچون نیروی انسانی جوان و تحصیل کرده و منابع معدنی گسترده توانایی بالقوه‌ای برای بومی سازی قطعات صنعتی دارد. داشتن چنین سرمایه‌ای بازوی نیرومندی جهت خودکفایی صنعتی است. برای رسیدن به خودکفایی صنعتی باید به اهمیت نقش پژوهش، تحقیق و توسعه در صنعت به طور ویژه‌ای پرداخته شود؛ چرا که در صورت عدم حضور قدرتمند نیروی متخصص در جبهه صنعتی کشور، هیچ‌گونه توفیقی در بومی سازی و خودکفایی صنعتی حاصل نخواهد شد.

وی ادامه داد: جهاددانشگاهی استان کرمان با هدف ایجاد ظرفیت و فرصت برای صنعتگران و قطعه سازان بومی در جهت تولید و اعتبار سنجی کیفی قطعات در کارخانه مذکور و ارائه آن به صنایع استان و کشور که در میان‌مدت منجر به ایجاد اشتغال مضاعف، توسعه دانش و افزایش بهره‌وری در این صنایع خواهد شد، اقدامی جهادی در خصوص افزایش رشد بومی سازی قطعات صنعتی و توجه به صنعتگران بومی استان و یا کشور را در دستور کار دارد.

دکتر بازمانده با اشاره به رویکرد آموزشی این طرح، گفت: امروزه آموزش توانمندسازی به‌عنوان یکی از راهکارهای اصلی توسعه منابع انسانی به‌ویژه در حوزه سازمان‌های صنعتی مورد توجه بسیاری از صاحب‌نظران و مدیران آموزش قرار گرفته است. توجه ویژه به آموزش‌های تخصصی و کاربردی در حوزه معدن و صنایع معدنی با هدف به‌روزرسانی و افزایش سطح دانش فعالان این حوزه، اقدام بسیار کاربردی در راستای بهبود بهره‌وری صنایع معدنی، توسعه فرآیندهای تولید و نیز تأسیس کارخانه‌های فرآوری مواد معدنی جدید در جهت تکمیل زنجیره تولید فلزات و سایر مواد معدنی خواهد بود.

رییس جهاددانشگاهی استان کرمان، در خصوص اهمیت رویکرد ارائه خدمات فنی و مهندسی به فعالان حوزه معدن و صنایع معدنی، گفت: منابع معدنی یکی از مهم‌ترین مزیت‌های نسبی کشور در ورود به توسعه صنعتی بوده و حرکت در مسیر گذر از مزیت‌های نسبی به رقابتی و کاهش سهم منابع و افزایش سهم تکنولوژی در ارزش افزوده، ارزش ذاتی خود را در طول زنجیره ارزش حفظ کرده است. لذا در این بخش خدمات طراحی مفهومی خطوط فرآوری را به معادن خام فروش ارائه می‌دهد.

وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی استان کرمان این قابلیت را دارد که با توجه به امکانات سخت‌افزاری و نیروی انسانی متخصص موجود به همه فعالان در این حوزه مشاوره فنی و تخصصی ارائه کند، گفت: این امکان وجود دارد تا با بررسی‌های تخصصی و نمونه برداری‌های فنی از معادن خط فرآوری مناسب برای معادن در هر مقیاسی ارائه شود؛ بنابراین انجام مطالعات فنی و ارائه خدمات تخصصی به صاحبان معادن با هدف تکمیل زنجیره تولید و کاهش تأثیر منفی پدیده خام فروشی مواد معدنی با احداث خطوط فرآوری به‌عنوان یکی از رویکردهای جهاد بومی سازی شناخته می‌شود.

دکتر بازمانده در پایان با اشاره به شعار امسال این نهاد “جهاددانشگاهی الگوی پیشرفت، با ایمان، امید و اعتماد به جوانان” گفت: جوان‌ها در قبال مساله پیشرفت کشور مسئول هستند قطعاً این شعار را چراغ روشنی در مسیر حرکت خود قرار می‌دهیم تا بتوانیم در جهت اهداف پیش رو با موفقیت پیش رویم. باید بتوانیم دست در دست هم با اتحاد و همدلی پله‌های پیشرفت را طی کنیم و برای آینده کشور مؤثر واقع شویم.

8

دیدگاهتان را بنویسید

اگر درباره این مطلب نظری دارید می توانید از طریق این قسمت با ما و بازدیدکنندگان ما به اشتراک بگذارید.

چهار + هفت =